Maja Weiss

Erasmus+

Žiga Jagodič

Portugalska

Erasmus+ Mediencollege Berlin

Predavateljica Maja Weiss je v sklopu programa Erasmus + , od 28.februarja do 4.marca 2022, gostovala na Mediencollege v Berlinu. Direktorica šole gospa Ines Kunert ji je predstavila šolo v Berlin Mitte . Kolidž ima  lepe prostore v 6.nadstropjih, kjer se v dobrih pogojih šola okrog 140 študentov na smereh grafično oblikovanje, modno oblikovanje in ustvarjanje oblačil.

Šola si prizadeva za zdrav način življenja,  ima kuhinjo, kjer študenti sami kuhajo in se prehranjujejo, saj imajo celodnevni urnik.  Enoletno obvezno prakso opravijo po zaključenem šolanju,  veliko tudi s pomočjo Erasmus +.

Weissova je nastopila tudi kot gostujoča predavateljica, s predavanjem o Filmskem plakatu za grafične oblikovalce in Filmski kostumografiji za študente modnega oblikovanja in izdelovalce oblačil.  Predavala je v nemščini.   V pomočjo  Erasmus +  je preživela delovni dan v Bundesarchivu, na poslovnem sestanku v Deutsches Musem, obiskala dopolnilni pouk slovenščine na Prenzlauer Bergu, snemala pa je tudi prihod beguncev iz Ukrajine v Berlin.