Eva Murn

Erasmus+

Eva Murn

Portugalska

Erasmus+ izmenjava

Moje ime je Eva in v začetku leta 2023 sem opravljala praktično usposabljanje na Portugalskem. 

V začetku letošnjega leta sem imela priložnost, da sem se pridružila programu Erasmus+ in odšla na praktično usposabljanje na Portugalsko. Ta izkušnja je zaznamovala moje življenje na mnogo različnih načinov in se je izkazala za eno izmed najpomembnejših dogodkov v mojem življenju.

Delala sem na šoli Etic, kjer sem imela priložnost delati in se izpopolnjevati v svoji stroki. To je bila odlična priložnost za pridobivanje dragocenih izkušenj v svojem poklicu. Delo na tuji šoli je bila izkušnja, ki mi je pomagala razširiti svoja znanja in veščine.

Poleg dela sem imela tudi priložnost raziskati Portugalsko in njeno kulturo. Obiskala sem čudovite kraje, poskusila lokalno hranoin pa spoznala ogromno čudovitih ljudi. Ta izkušnja me je naučila, kako pomembno je raziskovanje in razširjanje svojega obzorja, saj sem se soočila s popolnoma drugačnim okoljem in načinom življenja. Seveda so prišli tudi težki trenutki, saj sem bila odmaknjena od družine in prijateljev, vendar sem zaradi tega postala še bolj samostojna in močnješa.

Na koncu bi lahko rekla, da je bila izkušnja z Erasmus+ ena najboljših v mojem življenju. Naučila sem se veliko o sebi, pridobila dragocene izkušnje in spoznala nove prijatelje iz različnih delov sveta. Če bi imela možnost, bi to izkušnjo brez dvoma ponovila, saj mi je odprla vrata k novim priložnostim in mi dala nepozabne spomine, ki jih bom nosila s seboj vse življenje. Erasmus+ mi je pokazal, kako pomembno je raziskovanje sveta in odpiranje novim kulturam, ter kako lahko to obogati naše življenje in nas naredi boljše in bolj odprte ljudi.