Žiga Jagodič

Erasmus+

Žiga Jagodič

Portugalska

Erasmus+ izmenjava

Erasmus+ izmenjava je bila ena mojih najboljših odločitev. Poleg opravljanja poklica, ki ga imam rad, sem spoznal še drugačno kulturo, ljudi ter kraje. Izmenjava je potekala tri mesece, in sicer v šoli ETIC oziroma šoli za medije, kjer so poučevali programiranje, grafično oblikovanje, fotografiranje, video in podobno. Poučevali so študente mojih let, zaradi česar sem imel priložnost spoznati nove prijatelje, s katerimi smo se družili tudi izven šole. Prvič sem dobil občutek samostojnega življenja. Sprva sem bil mogoče malo izgubljen, saj sem bil daleč od doma, z ljudmi, ki jih ne poznam ter me je obkrožal jezik, ki ga ne govorim, vendar sem se kmalu navadil na drugo rutino.

Moje delo v šoli je bilo fotografiranje in snemanje dogodkov. S fotografiranjem nisem imel težav, saj se s tem ukvarjam že dalj časa. Večji izziv mi je povzročalo snemanje, saj sem se moral navaditi dela s stabilizatorjem in korekcijo barv. Menim, da se je proti koncu moje izmenjave pokazal velik napredek v mojih projektih. To delo mi je dalo povod v to, da lahko svojo umetnost pokažem še na drugačen način. Prav tako sem pridobil samozavest govorjenja angleščine, prav tako pa se je izboljšala tudi tehnika sama.

Delal sem med tednom, vikende pa sem imel za raziskovanje novih krajev. Prijetno je bilo čas preživljati ob plaži, ki je bila le 10 minut stran, včasih pa sem se zapeljal tudi z vlakom ter avtobusom do malo bolj oddaljenih mest.

Izmenjavo Erasmus+ bi definitivno še enkrat ponovil, sama izkušnja pa bi dala še dodatno željo po potovanju in spoznavanju ostalih držav.