Podjetniški dogodek

V sodelovanju z Razvojnim centrom Novo mesto smo v sklopu operacije SIO-PIP-2020-22 organizirali dogodek Kako tržiti svoj medijski projekt. Osrednji del dogodka, ki je potekal 19. maja na naši šoli, je bila projekcija celovečernega filma Razodetje naše študentke medijske produkcije, Sare Krevelj.

Film je sestavljen iz treh zgodb, ki so posnete po resničnih dogodkih. Gre za pretresljive življenjske zgodbe treh mladostnikov, ki pokažejo, da se da z lastno voljo in s spodbudo okolice premagati ovire ter zaživeti polno življenje. Po filmu je potekal pogovor z ustvarjalci filma, ki ga je povezoval študent Anžej Plankar. Zanimalo nas je, kako uspešno izpeljati tovrstne medijske projekte ter jih tržiti oziroma podjetniško oplemenititi.

Film je nastal v okviru Sarinega diplomskega dela, in sicer pod mentorstvom naše predavateljice in priznane slovenske filmske ustvarjalke Maje Weiss. Za odlične posnetke je poskrbel Domen Zupančič, ravno tako naš študent medijske produkcije. Poleg Sare in Domna pa smo lahko v igralski zasedbi prepoznali še kup obrazov, saj je Sara k sodelovanju povabila tako naše študente kot tudi nekatere znane Slovence.

Sara se je poleg scenarija in režije lotila tudi celotne organizacije. K sodelovanju je povabila različne ustanove in ustvarjalce z medijskega področja. Hvalevredno pa je, da se film že predvaja v slovenskem prostoru. Pri tem sama skrbi za distribucijo ter promocijo in v veselje nam je bilo slišati, da si bo kmalu povrnila vložena finančna sredstva, saj je film lepo sprejet v javnosti. Že na premierni predstavitvi, ki je bila meseca aprila v Krškem, si je film ogledalo okrog 500 ljudi.

Sara si je tudi za naprej zastavila visoke cilje. Filmske zgodbe iz svojih krajev želi prenesti širom po Sloveniji. Njena velika želja pa je tudi sodelovanje na mednarodnih festivalih.

Sara in Domen sta udeležence dogodka na koncu nagovorila s sporočilom, ki ga nosi sam film: » Živite vsak trenutek v  življenju. Bodite pogumni, ustvarjajte, navdihujte ljudi okrog sebe!«