Karierni sejem

Karierni sejem

Skupaj z desetimi delodajalci smo 16. novembra na šoli prvič izvedli pravi karierni sejem. Z uvodom in zaključkom ni trajal več kot poldrugo uro, a same priprave na ta sejem pa segajo tja v mesec september.

Študentje obeh letnikov in programov so se na raznih delavnicah pripravljali na dvominutne predstavitve, izdelali so svoje CV vizitke in dopolnili svoje Linkedin profile.Pobuda o izvedbi kariernega sejma na šoli je prišla s strani delodajalcev na zadnji okrogli mizi v sklopu izvajanja praktičnega izobraževanja. Na povabilo se je odzvalo deset delodajalcev, ki so poslušali predstavitve študentov.  Študentje so po dvominutnem zvočnem signalu  krožili od enega do drugega delodajalca (16 krogov), delili svoje vizitke in odgovarjali na vprašanja. 

Na koncu so »mladi iskalci zaposlitve oziroma učnega mesta« priznali, da jih je takšno sodelovanje v živo izredno navdušilo, pred delodajalci so bili sproščeni in sploh veseli pohvale s strani šole kot tudi delodajalcev. Ustvarjalci kariernega sejma, tako profesorji kot študenti, smo bili še posebej veseli pohvale in spodbude s strani delodajalcev, da pri iskanju učnega mesta in zaposlitve mlade usmerjamo v pravo smer in na pravi način. Pozitivno izkušnjo s prvim organiziranim kariernim sejmom bomo definitivno ponovili vsako leto, saj nihče ni mogel skriti navdušenja. To smo na koncu dogodka na kratki evalvaciji sklenili ustvarjalci dogodka: Andreja Petrovič, Sonja Kukman, Jerca Kranjec Božič in Marija Lekše. 

Dogajanje so zabeležili tudi na Radiu Krka in TV Vaš kanal.

01

Pogovori z delodajalci

02

Dogajanje je snemala lokalna TV

03

Pogovori

04

Pogovori

05

Pogovori

06

Pogovori

07

Pogovori