Naslovnica

Izjava o zasebnosti

Naše spletišče uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika, ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

 

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  • začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  • lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Katere piškotke uporablja spletna stran esnm-visja.si?

  • Naši piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo obvezne piškotke. Teh piškotkov ni mogoče izklopiti, preprečite jih lahko edino če ne uporabljate strani ali izklopite piškotke v vašem brskalniku.

  • Funkcionalnost tretjih oseb

Naša stran, kot večina strani, vključuje funkcionalnost zagotovljeno od tretjih oseb. Pogost primer je vgrajen Youtube video. Naša spletna stran uporablja slednje:

  • Vgrajene Youtube videe
  • Vgrajene Google Zemljevide

Onemogočanje teh piškotkov bi prekinilo delovanje teh funkcij ponujenih od tretjih oseb.

  • Anonimni piškotki statistike obiskov

Uporabljamo piškotke za zbiranje anonimne statistike števila obiskov, vrsto operacijskega sistema (Windows, Android, Mac za pomoč pri določitvi napak in odpravljanja le teh), koliko časa nekdo obiskuje stran, katero stran si ogleda itd. To nam pomaga nenehno izboljšanje spletne strani. Ti piškotki nam tudi povedo, anonimno, iz katere strani je nekdo prišel (Facebook, Google..).

Za analizo obiskov uporabljamo: Jetpack Statisti