Natečaj Čez 100 let

Meseca marca smo pripravili natečaj za najboljši kolaž/plakat in video esej na temo Čez 100 let za dijake slovenskih srednjih šol. Odziv nas je pozitivno presenetil, saj smo prejeli več kot 60 odličnih izdelkov iz treh srednjih šol: Šolskega centra Celje (program medijski tehnik), Umetniške gimnazije Ljubljana in matične srednje šole, program ekonomski tehnik.

Strokovna komisija je izbrala 10 nagrajenih del v treh kategorijah: prostoročni kolaž/plakat, digitalni kolaž/plakat in video esej. Nagrajence smo razglasili na zaključni prireditvi, ki je potekala 17. junija na naši višji šoli in se je je udeležila večina sodelujočih dijakov. Dogodek je medijsko pokrila TV Novo mesto, Vaš kanal.

Prireditev je povezoval študent 2. letnika, Miha Turk. Na začetku sta udeležence nagovorili ravnateljica višje šole, Andreja Petrovič, in članica komisije (režiserka in predavateljica), Maja Weiss. Sledila je razglasitev nagrajencev, ki se bodo lahko udeležili mednarodne mladinske izmenjave v organizaciji DRPD Novo mesto.

Na hodnikih srednje in višje šole je na ogled razstava prispelih kolažev/plakatov.