Podjetniško-medijski dan

Za študente smo za prvi študijski dan, 3. oktober, organizirali  Podjetniško-medijski dogodek, na katerem smo želeli poudariti poslanstvo naše šole: EKONOMIJA IN MEDIJI Z ROKO V ROKI. Dogodek smo pripravili skupaj z Razvojnim centrom Novo mesto, ki je poskrbel za podjetniški del, in študenti, ki so sodelovali pri nastanku filma Razodetje.

Marko Vukobrat iz Razvojnega centra Novo mesto je najprej predstavil pomen dobro zastavljenega poslovnega modela. Dijakinji naše matične šole sta predstavili pitch za poslovno idejo Passionis, s katero sta zmagali na državnem podjetniškem tekmovanju POPRI.

V nadaljevanju je Marko Vukobrat vodil razgovor s podjetnikoma iz Podjetniškega inkubatorja Podbreznik: Blažem Kastelicem (Sensedge d. o. o.) in Tomažem Krenom (Reusable technologies, d. o. o.). Predstavila sta svojo podjetniško pot, izzive s katerimi se srečujejo mladi podjetniki in priložnosti, ki jih izkoristijo v dobro svojih uporabnikov.

V drugem delu srečanja pa smo si ogledali celovečerni film Razodetje, ki je nastal pod taktirko naše študentke Sare Krevelj in pod mentorstvom predavateljice Maje Weiss. Sara je k sodelovanju  povabila kar nekaj naših študentov. In tako smo lahko po projekciji prisluhnili pogovoru z ustvarjalci filma, ki ga je vodila predavateljica Jerca Božič Kranjec.

01
02
03
04
05